6-7 liter (til ca 10 personer)
Dag 1:
Skær 2 kg oksebov, 700g nakkekoteletter og 600g bacon ud i tern ca. 1×1x1cm
Brug UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER hakket kød.
Brun kødet lidt ad gangen så det bliver brunet ordentligt
Hak 3-4 store løg fint
Hak 2-3 Habanero chilis og 2-3 Fresno chilis
Varm løg og chili i olie indtil løgene er blanke(ikke brune)
Tilsæt kødet.
Tilsæt 50-70g mørk bitter chokolade 70-85%
Tilsæt 2-3 tsk. frisk kværnet spidskommen.
Tilsæt 1-2 spk. Sennepspulver
Tilsæt 3 dl vand
Tilsæt 2 dl kyllingefond.
Tilsæt 1 ds tomater (proper ones – køb dem i et italiensk supermarked)
Tilsæt 2 mørke øl, brug dem du bedst selv kan lide, jeg foretrækker gl. Carlsberg lager eller Refsvindinge ale.
Tilsæt 4-5 laurbærblade.
Lad det hele simre i 4-5 timer. skru ned og lad det stå og trække natten over.
Sæt Bønner i blød, du skal regne med ca samme vægt af bønner i opblødt tilstand som kød. 50/50 kidney og hvide bønner. lad bønnerne trække natten over.
Dag 2:
Kog de opblødte bønner (separat) i 45 minutter til en time og hæld vandet fra.
Tilføj 2/3 af bønnerne til grundsovsen fra i går. Tilføj lidt sukker og tomat, efter smag og behag, ikke for meget tomat, det er IKKE bolognese sovs vi laver!
Varm sovsen op igen med bønnerne i og lad den koge en times tid.
Nu skulle al kollagenet gerne være kogt ud af kødet. Tag en stor grydeske og pres kødstykkerne mod siden af gryden så de falder fra hinanden. Smag til med salt og peber/chili. lad retten simre yderligere 2-3 timer. Sluk og lad sovsen trække natten over.
Dag 3:
Varm sovsen op. De hvide bønner skulle gerne være bløde og mushy nu, knus 10-20 af dem mod grydens side for at jævne sovsen. Tilføj resten af bønnerne. tilføj 2-3 grofthakkede peberfrugter. lad det hele simre 1-2 timer og så er der serveret.
Velbekomme!