Hytteboller

ca. 300 g hvedemel
25 gr smør eller 15 gr rapsolie
25 g gær
2 dl lunken vand
125 g hytteost (ikke for koldt)
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 50 g solsikkekerner

Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt vandet og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Tril dejen til en pølse og skær den i 12 stykker.
Form dem til boller og lad dem efterhæve på pladen i 15-20 minutter.
Pensl bollerne med lidt æg eller drys dem med mel.
Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader på ovnens midterrille.
Bollerne kan også bages med en blanding af groft og fin mel.

Kom med dine input

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.