Chili-marinade

Tid i alt 40 min.
Arbejdstid 5 min.
Holdbarhed 3 mdr.

4 spsk Chiliflager
1/2 dl vank
45 g tomatpure
1 fed hvidløg
1 knivspids stødt spidskommen
1 knivspids kanel
1 knivspids salt
1 tsk citronsaft
1 tsk sukker
1 dl olivenolie
1 knivspids cayenne peber, eller frisk chili til at justere styrken (kan undlades)

Chiliflager og vand kommes i en gryde og koges op.

Kog det godt igennem under omrøring.
Vandet skal gerne fordampe, men pas på chilierne ikke brænder på.

Når vandet er dampet godt ind, så tilsættes tomatpure, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft, og sukker.

Kog op igen under omrøring.

Tag gryden af varmen, lad køle lidt af og smag til. Juster styrken med cayennepeber og/eller stærk frisk chili, alt efter smag.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i.
Hæld på glas og hæld resten af olien over.

Kom med dine input

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.