1 Glas rød pesto (det store fra netto)
2 dåser tomat pure (de almindelige røde 140g)
1 fed presset hvidløg
1 tsk. Garam masala
2 friske chilier i skiver medium styrke gerne en med citrus toner som f.eks. Lemon drop, men alm. gule/røde chilier man køber i en bakke med 4 stk. kan sagtens bruges, det er aromaen af frisk chili vi er ude efter her.
3 spsk. tørret knust chili
1 tsk. sukker
Smags neutral olie
evt. lidt citron saft, mere sukker og salt efter smag.
Fremgangsmåden:
De 3 spsk. knust chili kommes i en lille gryde og der tilsættes en smule vand bare lige så det dækker. de koges nu til alt vandet er fordampet, ideen er at rehydrere chilien så den bliver blød og mister noget af pulver smagen.
Imens kommes pesto, tomat pure, hvidløg, garam masala, frisk chili og sukker i en skål og får en tur med stag blenderen til en helt homogen masse.
Når alt vandet er fordampet fra chilien (pas på de må ikke riste i gryden) tilsættes de blendede ingredienser og de får lov at varme lidt i gennem under konstant omrøring. man aktivere en masse smag fra tomat pureen og krydderierne ved opvarmning. når blandingen er godt varm tages det af varmen og der kommes 1 dl. olie ved, rør grundigt og smag om du syntes der skal lidt mere sukker og salt til (det er idt svært at smage når det er varmt da smagen ændre sig en del i kold tilstand så man må prøve sig lidt frem) Citron skal der kun tilsættes hvis man ikke bruger en lemon chili syntes jeg men det må man smage sig frem til.
Kom blandingen i et skoldet sylte glas og top op med lidt mere olie hvis det er nødvendigt og så på køl. Denne chili kan pga. den kogte knuste chili spises lige så snart den er kold.
Velbekomme…
Kilde: http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=47007&p=357000
Chili / Grill / Opskrifter